13 maj 2015
19:00

IFK Lammhult/Åby-Tjureda

Referat: Tabergs SK - IFK Lammhult/Åby-Tjureda

Då var det dags för tredje matchen för säsongen, grabbarna känner sig taggade och redo att komma tillbaka efter förra veckans förlust. Det är ett fokuserat gäng som samlas i omklädningsrummet och alla nickar instämmande när coach Micke lägger stor tyngd vid att det är laget före jag som gäller. Taberg inleder matchen med större bollinnehav och självförtroende än Lammhult. I den 15 minuten för Lammhult 1-0, vid första tillfället de var över planhalvan. Resultatet står sig till halvtid och i omklädningsrummet finns ingen oro, det här vänder vi! Det orättvisa resultatet till trots kämpar grabbarna på och Tabergs egne Herkules, Mose Wendel forcerar in 1-1 i den 49:e minuten. Taberg trummar på och i den 56:e matchminuten lägger Pirlo, nej förlåt - Marcus Kling en assist till Pontus Nordström som sin vana trogen aldrig missar ett läge att trycka in bollen i nät. Lammhult får en chans till att kvittera, och sätter bollen som innebär 2-2 i den 79:e minuten. Oron tränger sig på, kommer vi avsluta matchen med bara en pinne när vi dominerat den totalt? Oron som vi vid sidan av planen känner verkar inte spelarna känna av alls, de forcerar oich trycker på för ett sista avgörande mål och i den 82:e minuten dundrar blixten Robin Chadaide fram och nickskarvar bollen till Mose enkelt placerar in bollen vid stolpen. När domaren blåser av står vi som vinnare igen, något som jag anar kommer bli en vana i år...